وکالت خارج از کشور

وکالت خارج از کشور به چه صورت است ؟ انواع وکالتنامه خارج از کشور کدامند؟

خوانندگان این مقاله را دو دسته افراد تشکیل می‌دهند: دسته اول افرادی هستند که مقیم در خارج ایران هستند و برای انجام امور خود در ایران نیازمند تنظیم وکالتنامه خارج از کشور هستند. دسته دوم افرادی هستند که دوستان یا خویشاوندانی در خارج از کشور دارند و می‌خواهند برای انجام امور ایشان در ایران در قالب وکیل وی، اقدام کنند.

 

تنظیم وکالت خارج از کشور

تمام ایرانیان مقیم خارج از کشور، از جمله ایرانیان مقیم امریکا برای تنظیم وکالتنامه خارج از کشور برای انجام امور اداری خود در ایران باید مراحل زیر را انجام دهند:

  1. مراجعه به سايت تایید اسناد کنسولی(تاک)، و ثبت نام در سایت. توجه نمائید که اطلاعات مربوط به شما به عنوان موکل، و همچنین اطلاعات وکیلتان، باید کامل و عیناً مطابق شناسنامه ایرانی‌تان باشد. نام کاربری و کلمه عبور برای خودتان انتخاب کنید.
  2. پس از ورود به سامانه تاک با مراجعه به قسمت پروفایل، نمایندگی یا کنسولگری ایران در کشوری که در آن زندگی می کنید را انتخاب کنید. در مورد ایرانیان مقیم آمریکا باید گزینه دفتر حفاظت منافع جمھوری اسلامی ایران-واشنگتن انتخاب شود. وارد قسمت “وکالتنامه” شوید و نوع وکالتنامه مدنظرتان را انتخای کنید.
  3. وکالتنامه را تنظیم و تکمیل کنید، بعد از اطمینان از متن وکالتنامه دکمه تایید را بزنید.کد رهگیری وکالتنامه شما در صفحه بعد به شما داده می شود. حتما قبل از تایید وکالتنامه خارج از کشور موارد زیر را مطالعه کنید.

 

تنظیم وکالتنامه خارج از کشور

انواع وکالت خارج از کشور

  • وکالتنامه ازدواج (موکل زن)
  • وکالتنامه ازدواج  (موکل مرد)
  • وکالتنامه اقامه دعوی
  • وکالتنامه امور اداری
  • وکالتنامه امور بانکی و…

نمونه وکالت خارج از کشور

متن وکالت نامه‌های انتخابی به عنوان نمونه بوده، کلیه قسمت‌های وکالتنامه خارج از کشور شامل مشخصات وکیل، مورد وکالت، و حدود اختیارات قابل ویرایش بوده، و می‌توانید مورد وکالت و حدود اختیارات را مطابق با نیاز خود تغییر دهید. دقت کنید که مسئولیت مفاد وکالتنامه به عهده موکل بوده و سامانه تاک، هیچگونه مسئولیتی در قبال کامل و صحیح بودن متن وکالتنامه ندارد.

ویرایش وکالتنامه

به دستورالعمل‌های مندرج در ایمیل ارسالی دقت کنید. کنسولگری ها و دفتر حفاظت منافع واشنگتن صرفا وکالتی را که تنظیم نموده اید بصورت چاپی به ایمیل‌تان ارسال می‌کند هیچگونه دخل و تصرفی در محتوای وکالت تنظیمی ندارد. لازم به ذکر است در صورت نیاز امکان ویرایش وکالتنامه در حساب کاربری شما در سامانه تاک وجود دارد. در صورت نیاز به ویرایش، بعد از هر بار ویرایش باید مجددا، کد ملی و کد رهگیری خود را به آدرس ایمیل Takmfa@gmail.com ارسال کنید.

 

تایید و دریافت وکالت خارج از کشور ، در کشور مبدا

تایید وکالتنامه هم از طریق مراجعه حضوری، و هم از طریق پستی قابل انجام می باشد. اگر وکالتنامه شما بار مالی داشته باشد یعنی به وکیل شما در ایران اجازه انجام امور مالی را اعطا کند، که نیازمند نقل و انتقالات مالی باشد، باید با در دست داشتن کدرھگیری و مدارک شناسایی معتبر به دفتر حفاظت مراجعه و وکالتنامه را تحویل بگیرید. اگر وکالتنامه شما بار مالی نداشته باشد (برای مثال راجع به انجام امور صرفا اداری در ایران باشد) می توانید با ارسال کد رھگیری برای دفترحفاطت از طریق ایمیل متن وکالتنامه را دریافت و برای تایید امضا خود به public notary در شهر خود مراجعه کنید.

دریافت وکالتنامه خارج از کشور از طریق پست

ارسال وکالتنامه شما از طریق پست به شهرتان در امریکا، حدود 10 روز کاری می انجامد. در صورت تمایل به استفاده از پست، ابتدا بایستی کد رهگیری و کد ملی خود را به آدرس Takmfa@gmail.com ارسال نمایید. نسخه چاپی وکالتنامه ظرف مدت 10 روز کاری برای شما ارسال خواهد شد. دقت کنید که تنها زمانی وکالتنامه برای شما پست می‌شود که کد ملی و کد رهگیری خود را به آدرس ایمیل ذکر شده ارسال کرده باشید.

 

تایید وکالت خارج از کشور در ایران

مرحله آخر تایید نهایی وکالتنامه شما در ایران است. وکالتنامه بایستی در ایران به وزارت امور خارجه برده شده و به تایید آنان نیز برسد تا قابل استفاده در مراکز رسمی در داخل ایران باشد.

برای رساندن وکالتنامه خود به ایران می‍‌توانید از طریق پست اقدام کنید. راه ساده‌تر و کم هزینه‌تر، کمک از طریق دوستان و آشنایانی که قصد عزیمت به ایران را دارند می باشد. وکالتنامه خود را برای رسیدن به ایران به آنها بسپارید تا انها هم کمک حال تان شوند.

 

 

انواع وکالت نامه های موضوعی:

  1. وکالت نامه خاص (درج متن پیشنهادی درخواست کننده).
  2. وکالت نامه ازدواج ویزه مقیمین خارج از کشور
  3. وکالت نامه امور اداری.
  4. وکالت نامه فروش ملک.
  5. وکالت نامه جامع کاری.
  6. وکالت نامه طلاق.
  7. وکالت نامه برای فسخ وکالت نامه.
  8. وکالت نامه خرید و فروش سهام.
  9. وکالت نامه خرید و فروش خودرو.
  10. وکالت نامه حصر وراثت امور بانکی.
  11. وکالت نامه پی گیری در امور نظام وظیفه.
  12. وکالت نامه بازنشستگان برای دریافت حقوق.

اطلاعات بیشتر درباره وزارت امور خارجه

ساعات کار اداری بخش های مختلف وزارت امور خارجه :

روزهای شنبه لغایت چهارشنبه، از ساعت 7:45 صبح الی 16:15 بعد از ظهر می باشد. پنجشنبه ها تعطیل است.

ساعت کار اداری ادارات کنسولی وزارت امور خارجه :

روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:45 الی 16:15 می باشد.

ساعت پذیرش مراجعین ادارات کنسولی در ساختمان شماره 3 وزارت امور خارجه :

واقع در خیابان امام خمینی (ره) جنب سر درباغ ملی از ساعت 8:30 الی14:30 می باشد.

ساعت پذیرش مراجعین اداره تائید اسناد :

درساختمان شماره 9 وزارت امور خارجه واقع در خیابان امام خمینی (ره) سر درباغ ملی – میدان مشق از ساعت 8:30 الی 13:30 می باشد.

شماره تماس مرکز تلفن وزارت امور خارجه 61151 می باشد.

 

کلام پایانی :

ما دراین بخش برای شما عزیزان در مورد وکالت خارج از کشور مطالبی را ارائه نمودیم برای اطلاع بیشتر در این باره می توانید با کارشناسان شرکت کارمونیا در ارتباط باشید.